Historie

I 1951 åpnet Harvey Owen «The Sportsbar» i Brooklyn, New York. Det var mange som undret seg når unge Harvey skrudde opp nymotens televisionsapparater i taket på sin restaurant. Men suksessen lot ikke vente på seg. Det var nemlig den gang TV var en helt ny måte for vanlige folk å kunne oppleve Joe DiMaggio og New York Yankees vinne The World Series uten å måtte ha billett til Yankee Stadium.

 

Harvey satset på tradisjonell amerikansk mat og miljø på sin nye restaurant. Han hadde fire store TV’er og under Yankees sin storhetstid på 50-tallet var det ofte trangt om plassen. Lenge var det de tre store amerikanske sportsgrenene som dominerte; baseball, boksing og amerikansk fotball. På slutten av 70-tallet, da Boston Celtics Larry Bird og Magic Johnsen fra The LA Lakers herjet som verst ble også basketball en av de store idrettene i USA. «The Four Great Events» var representert med bilder, drakter og utstyr hos Harvey. «Your 2nd home» brukte Harvey som slagord og restauranten fungerte som både frokost, lunsj, brunch og middagssted for gjestene. Det var selvfølgelig også et sted for vanlig cafe-besøk, etter-jobben-drinks og party. Som en god sportsbar tilbød han også dart og biljard for kundene. Harvey serverte sin sagnomsuste Sportbrunch hver lørdag og søndag – til stor glede for nabolagets mange stamgjester. Brunch er en stor, sen amerikansk frokost med blant annet egg, bacon, bønner og pannekaker!

 

I 1978 overtok sønnen restauranten og den lever i beste velgående. Harvey ble en lykkelig, men rappkjeftet pensjonist som blant annet mente at Cassius Clay ville banket opp Mike Tyson med en hånd på ryggen.

 

Inspirert av Harvey Owen i New York og tilsvarende temautesteder i store skandinaviske byer som Oslo, Stockholm og Gøteborg, åpnet Harvey’s Sportsbar i Kristiansand sommeren 1997. Målet var å gi byens sportsinteresserte innbyggere et desidert førstevalg, og samtidig et etterlengtet partyalternativ på kveldstid. På det meste var det fire Harvey’s-restauranter i Norge (Kristiansand, Trondheim og Oslo x2), mens det pr. 2019 kun er originalen i Kristiansand som består.

 

I Kristiansand har Harvey’s gjennom sine 22 år blitt et av byens lengstlevende utesteder og opparbeidet seg et solid markednavn som de aller fleste kristiansandere og andre besøkende har at forhold til. Harvey’s serverer byens beste burger (100% hjemmelaget, noe som dessverre ikke lenger er tilfelle hos mange av restaurantene i Kristiansand) og andre amerikansk-inspirerte matretter syv dager i uken. Torsdag, fredag og lørdag kan køen utenfor høre lyden av nye og gamle musikkhits mens håndplukkede og byens mest effektive bartendere serverer drikke inne i baren.

 

Konseptet har blitt bygd sten for sten og er under stadig perfeksjonering. Sommeren 2009 åpnet vi utebar i vårt røykeområde, og i januar 2010 åpnet vi garderobe til glede for våre mange gjester. I september 2011 ble toalettfasilitetene i kjelleren totalrenovert, mens vi i 2012 gjorde tidenes største Harvey’s-investering: oppgraderte til tre etasjer. Våren 2018 tok vi Harvey’s til et nytt steg da vi utvidet vår 3.etasje med 200 kvadratmeter som inneholder spill og aktiviteter, med blant annet Kristiansands første rodeo-okse. Desember 2018 utvidet vi vår 2.etasje med 200 kvadratmeter og åpnet et nytt, større og plasseffektivt kjøkken for å gjøre produksjonen mer effektiv. Vi fikk dessuten 50 nye sitteplasser, flyttet to shuffleboard ned fra 3.etasje og som første uteplass i Norge satt vi inn to golfsimulatorer. Daglig nyter byens befolkning den beste fotballen fra Premier League, Champions League og Eliteserien på våre 45 HD-skjermer.
Desember 2019 renoverte vi 1.etasje hvor Harvey’s 1.etg er slik den var før i tiden med en liten tvist i vårt kjente sport og partybar-konsept, og vi garanterer en opplevelse for hver og en som besøker oss. I den renoverte 1.etasjen finner du blant annet eget dansegulv og dansebur, eget røykeområde i bakgården, 8 HD-skjermer, eget lerret for presentasjoner og nytt lydanlegg – perfekt for fest!
For gamle Harvey’s gjester så husker vi dans på bordene og helt vill stemning.Som Harvey Owen sa;: Quality goes never out of style.

 

Vi sier som gamle Harvey Owen i New York ville ha sagt det: ENJOY YOUR STAY!